خانهزخم تراپیست درمان زخم در ر
۰۹۹۰۱۳۱۱۳۸۴
تماس با کارشناس

زخم فشاری یا زخم بستر و درمان زخم بستر

درمان زخم بستر در منزل

زخم تراپیست | 20200110 080205

محتوا پنهان
5 جلوگیری از ایجاد زخم فشاری(Pressure ulcers):

 

زخم های فشاری

زخم فشاری هنگامی که فرد به ندرت حرکت می کند، وزن بدن  جریان خون را به بازوها، پاها، گردن و پشت بدن محدود می کند. فقدان جریان خون در پوست و بافت های زیر پوست ممکن است باعث از بین رفتن بافت این مناطق میشود و باعث ایجاد زخم در آن نواحی میشود.

علائم

زخم های فشاری یا زخم بستر به صورت لکه های قرمزیا ارغوانی روی بدن شروع می شود. آنها در هنگام لمس سفید نمی شوند و با گذشت زمان بدتر می شوند. این لکه ها می توانند به سرعت به تاول و زخم های باز تبدیل شوند. سپس زخم ها می توانند عفونی شده و عمیق تر شوند تا زمانی که به ماهیچه، استخوان یا مفاصل برسند.

صدمات فشاری در نواحی از پوست که نزدیک به استخوان هستند و چربی کمی  دارند، دیده می شود. این نواحی شامل پاشنه پا، باسن، آرنج، مچ پا، پشت و شانه ها می شود. در محل آسیب دیده ممکن است  احساس گرما، بوی بد و سلولیت دیده شود.. اگر محل آسیب دیده عفونت کند ، ممکن است عفونت به جریان خون سرایت کندو باعث  تب، لرز یا گیجی شود.

 

مراحل پیشرفت زخم فشاری

 

مراحل پیشرفت زخم فشاری دارای 4 مرحله است که از هشدار اولیه تا شدیدترین مرحله را شامل می شود:

 

مرحله 1. ابتدا یک ناحیه قرمز، آبی یا ارغوانی روی پوست مانند کبودی ظاهر می شود. ممکن است در لمس گرم احساس شود و سوزش یا خارش داشته باشد.

 

مرحله 2. کبودی تبدیل به یک زخم باز می شود که شبیه ساییدگی یا تاول است. پوست اطراف زخم ممکن است تغییر رنگ داده و ناحیه دردناک باشد.

 

مرحله 3. زخم عمیق می شود و شبیه یک دهانه است، اغلب با لکه های تیره پوست در اطراف لبه ها.

 

مرحله 4. آسیب به عضله، استخوان یا مفاصل گسترش می یابد و می تواند باعث عفونت جدی استخوان شود که به عنوان استئومیلیت شناخته می شود. همچنین می تواند منجر به یک عفونت خونی بالقوه تهدید کننده زندگی به نام سپسیس شود..

 

درمان زخم بستر:

حتی در مراحل اولیه، زخم بستر باید فورا درمان شود زیرا می تواند به سرعت بدتر شود. حمایت ناحیه قسمت آسیب دیده بدن با یک بالش یا بالشتک فوم به کاهش فشار روی ناحیه کمک می کند تا شروع به بهبودی کند.

اگر زخم به درجه ای رسیده است که به یک زخم باز و مزمن  تبدیل شده است، دستورالعمل هایی که  در مورد نحوه تمیز کردن ناحیه برای جلوگیری از عفونت میباشد را انجام دهید وحتما از یک متخصص زخم مشورت بگیرد .

به طور کلی، جراحات تحت فشار با آب نمک تمیز می شود تا بافت مرده از جای خود خارج شود و زخم با تشخیص متخصص زخم توسط داروهای اختصاصی پانمسان شود.

تغذیه نقش اساسی در بهبود آسیب های فشاری دارد. بدن برای بهبودی مناسب به کالری، پروتئین و مواد مغذی کافی مانند ویتامین C و روی نیاز دارد.

شدیدترین زخم ها ممکن است نیاز به اقامت در بیمارستان برای مبارزه با عفونت یا جراحی برای افزودن فلپ های عضلانی یا پیوندهای پوستی داشته باشند.

جلوگیری از ایجاد زخم فشاری(Pressure ulcers):

در صورت استراحت در رختخواب: برای جلوگیری از آسیب های فشاری، حداقل هر 2 ساعت یکبار با تغییر وضعیت بدن ، فشار روی پوست را کاهش دهید. مطمئن شوید که ملافه صاف است و یک پا روی پای دیگر قرار نمی گیرد -

اگر بیمار به یک طرف خوابیده ، یک بالش بین پاهای بیمار قرار دهید. پاشنه ها را کمی از روی تشک با یک پد یا فوم بلند کنید (از پدهای دوناتی شکل خودداری کنید).

 

اگر از ویلچر استفاده می کنید: هر 10 تا 15 دقیقه موقعیت های خود را تغییر دهید. اگر این امکان وجود ندارد، از کسی بخواهید حداقل ساعتی یک بار شما را جابجا کند. اگر یک بیماری عصبی عضلانی دارید، ممکن است از جابجایی روی صندلی چرخدار ایستاده در فواصل زمانی برای کاهش فشار روی باسن خود سود ببرید

اگر بی‌حرکت هستید یا از کسی مراقبت می‌کنید: یک تشک بادی متناوب بخرید که می‌تواند فشار وارده به پوست را تا حد زیادی کاهش دهد. این نوع تشک دارای سلول های متناوب است که برای افزایش گردش خون باد و باد می شوند. همچنین ممکن است از پزشک خود در مورد فناوری های جدید برای تشخیص آسیب های فشاری بپرسید.

 

در صورت بلند کردن فردی که بی حرکت است: به جای کشیدن دست ها یا پاهای فرد از ملحفه یا مهار استفاده کنید. این به این دلیل است که پوست اغلب شکننده است و به راحتی آسیب میبیند.

 

جهت اطلاع دقیق از نحوه مراقبت از زخم و مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

برخی از خدمات کلینیک زخم تراپیست، کلینیک درمان زخم در تهران:

 

این مطلب براتون مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد امتیازات: 2

اولین کسی باشید که به این مطلب امتیاز میده!

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
همه روزه از ۸ صبح تا ۵ عصر

برای مشاوره درمان زخم و تعیین وقت قبلی با ما تماس بگیرید

زخم تراپیست

گروه درمانی زخم تراپیست با بهره گیری از روش های علمی و بروز آماده است تجارب خود را جهت درمان انواع زخم های عفونی،پای دیایتی،زخم بستر،جراحی و سوختگی بکار بگیرد.

ارتباط با ما

تلفن‌های تماس:
۰۹۳۶۷۴۱۳۹۴۵
۰۹۹۰۱۳۱۱۳۸۴

2022 © تمامی حقوق این وبسایت متعلق به زخم تراپیست است.
×

مشاوره و تعیین وقت درمان زخم

×