وکیوم تراپی نوعی از تکنیک درمانی است که از فشار منفی (negative pressure) کنترل شده برای تسریع روند بهبودی انواع زخم های مزمن، حاد و سوختگی استفاده میکند.
اعمال فشار منفی به صورت مداوم یا متناوب باعث افزایش جریان خون شده و باعث میشود که ترشحات از زخم گرفته میشود.
استفاده از فشار منفی بر روی سطح زخم مفهوم تازهای نیست بلکه از ۵۰ سال پیش مورد توجه و مطالعه قرار گرفته است و امروزه در ایران نیز شاهد استفاده از این تکنولوژی در درمان زخم هستیم.
NPWT برای درمان تقریباً هر نوع زخم، از جمله زخمهای فشاری، زخمهای دیابتی، زخمهای عروقی و زخم های شریانی، زخمهای تروماتیک، زخمهای مزمن غیر التیامیافته، زخمهایی که در آن ها استخوان، تاندون ویا سایر بافتهای زیر جلدی مشخص هستند.سوختگی ها و پیوندهای پوستی و فلپ های عضلانی میتوان استفاده کرد .
• افزایش پر شدن مویرگ های بافتی
• بهبود جریان لنفاوی
• افزایش جریان خون موضعی
• افزایش اکسیژن رسانی بافتی از طریق افزایش میزان خون رسانی که به بافت ها انجام می شود.
• تشویق و تکثیر سلولی، رگزایی و آزادسازی فاکتورهای رشد
• بهبود کنترل میزان ترشح زخم
• سرعت بخشیدن به روند گرانولیزیشن
• کاهش ادم زخم و اطراف آن
• افزایش اپیتلیالیزاسیون مناطق تحت تاثیر زخم
دو نوع فوم جهت وکیوم تراپی وجود دارد : فوم سیاه (پلی اورتان) و فوم سفید (پلی وینیل الکل). فوم سیاه برای تسریع فرایند گرانولاسیون و انقباض زخم استفاده شود. اگر فوم سیاه برای بیمار بسیار ناراحت کننده است یا زمانی که می خواهید اپیتلیال شدن زخم را تشویق کنید، باید از فوم سفید استفاده شود.
با وجود کاربرد های بسیار متنوع و مفیدی که میتوان برای وکیوم تراپی نام برد مواردی را هم میتوان نام برد که ما حق استفاده ازاین روش در ترمیم زخم را نداریم از جمله مواردی که میتوان نام برد مثل زمانی که زخم خشک یا نکروز شده است یا بدخیمی وسارکوم در زیر زخم وجود دارد، بیمار مبتلا به استئومیلیت درمان نشده است، رگ های خونی در معرض دید وجود دارد و زمانی که خونریزی فعال وجود دارد وهمینطور بیمار از داروهای ضد انعقاد استفاده می کند، منع مصرف دارد چون فشار منفی ممکن است باعث افزایش خونریزی شود.
درمانگر ممکن است از این روش برای زخم های حاد که اخیرا ایجاد شده اند و یا برای درمان زخم های مزمن نیاز داشته باشد. زخم مزمن زخمی است که با گذشت زمان بهبود نمی یابد و از زمان ایجاد شدن آن مدتی گذشته است. زخم های مزمن می توانند به علت بیماری هایی مثل دیابت ایجاد شوند. اگر مراجعه کننده اخیرا پیوند پوستی داشته نیز ممکن است نیاز به وکیوم تراپی زخم داشته باشد. همچنین برای زخم های بزرگی که ممکن است درمانشان طولانی شود نیز می توان از وکیوم تراپی زخم استفاده نمود.
به طور کلی هر سیستم وکیوم تراپی می تواند با تخلیه ترشحات از زخم، کاهش تورم، کاهش باکتری از روی زخم، گرم و مرطوب نگه داشتن زخم، کمک به نزدیک کردن لبه های زخم، افزایش گردش خون زخم و کاهش التهاب به سرعت بخشیدن بهبود زخم کمک نماید. وکیوم تراپی همچنین ناراحتی کلی بیمار را کاهش داده و همچنین بیمار نیاز به تعویض پانسمان کمتری خواهد داشت. نگه داشتن پانسمان ها در محل خود نیز با وکیوم تراپی ساده تر می شود.
هزینه درمان وکیوم تراپی بستگی به شدت زخم، نوع زخم و تعداد جلسات درمانی دارد که توسط متخصص زخم شما تعیین خواهد شد.
جهت اطلاع دقیق از هزینه ها و مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.
برخی از خدمات کلینیک زخم تراپیست، کلینیک درمان زخم در تهران:
گروه درمانی زخم تراپیست با بهره گیری از روش های علمی و بروز آماده است تجارب خود را جهت درمان انواع زخم های عفونی،پای دیایتی،زخم بستر،جراحی و سوختگی بکار بگیرد.
تلفنهای تماس:
۰۹۳۶۷۴۱۳۹۴۵
۰۹۹۰۱۳۱۱۳۸۴
مشاوره و تعیین وقت درمان زخم