در این مقاله میخواهیم در مورد زخم بستر و اینکه چرا اصلا بیمار دچار زخم بستر می شود و راه های پیشگیری از زخم بستر و در آخر جدید ترین درمان قطعی زخم بستر به صورت جامع و کامل صحبت کنیم.
زخم بستر که به اسم های زخم فشاری و زخم پوستی هم گفته میشود زمانی ایجاد میشود که بافت پوست یا بافت های زیرین آن در طولانی مدت تحت فشار هستند که بیشترین محل هایی ازبدن که مستعد زخم بستر هستند شامل مچ پا ، پاشنه ، دنبالچه و باسن است.
افرادی که از نظر تحرکی فاقد تحرک هستند و یا سالمندانی که توانایی جابجایی خود را به طور کامل ندارند و همچنین بیمارانی که به صورت طولانی مدت در بستر بیماری هستند مستعد بوجود آمدن زخم بستر هستند که بیشتر بیماران بخش icu را شامل می شود.زخم بستر میتواند طی چند ساعت یا چندین روز ایجاد شود.که اگر در مراحل ابتدایی زخم بستر درمان و کنترل شود شانس بهبودی خیلی بالایی شامل حال فرد می شود و در بعضی از موارد ممکن است بیمار از زخم بستر متاسفانه بعلت غفلت همراهان یا کادر درمان دچار مرگ شود.
افرادی که سوار بر ویلچر هستند بیشترین نقاط مستعد زخم بستر شامل موارد زیر است
افرادی که همیشه در بستر تخت هستند:
اگر با علائم هشداردهنده مواجه شدیم تغییر پوزیشن داده تا فشار بر آن نقطه کم شد اگر پس از 24 تا 48 ساعت علائم هشدار برطرف نشد با کارشناس زخم تماس بگیرید.
هشدار:در صورت تب ، خروج ترشح عفونی ، بوجود آمدن بوی بد ، تورم و گرم شدن موضع را دیدیم سریعا و بلافاصله با کارشناس زخم گروه زخم تراپییست تماس بگیرید.
فشاری که پوست را تحت تاثیر قرار میدهد جریان خون اون محدوده از پوست را کند میکند و پوست مستعد آسیب و بوجود آمدن زخم بستر می شود.سه عامل اصلی در بوجود آمدن زخم بستر
زمانی که فرد تحرک کافی و توان بالا در جهت جابجایی خود را ندارد بیشترین احتمال بوجود آمدن در زخم بستر فراهم می شود :
باید عنوان کرد که میتوان با تغییر پوزیشن و موقعیت بیمار یا افراد سالخورده احتمال بوجود آمدن زخم بستر را به صورت جدی و واضح کم کرد و به حداقل رسانید.
گروه درمانی زخم تراپیست با بهره گیری از روش های علمی و بروز آماده است تجارب خود را جهت درمان انواع زخم های عفونی،پای دیایتی،زخم بستر،جراحی و سوختگی بکار بگیرد.
تلفنهای تماس:
۰۹۳۶۷۴۱۳۹۴۵
۰۹۹۰۱۳۱۱۳۸۴
مشاوره و تعیین وقت درمان زخم